19min.bg

Горанов е контактът ми в хазарта: Божков


„Това с Комисията по хазарта, аз никога не съм имал контакти, всичките ми контакти по този бизнес са били с Влади Горанов. За което имам безброй доказателства. Законът не се тълкува, той се изпълнява. При едни правила – данъкът е един, при други правила – друг. Затова тотото е плащало един данък, а ние друг“, каза Васил Божков в интервю за бТВ.

Главният прокурор Иван Гешев определи бизнесмена като „най-опасният българин“. Според Божков обаче, това са безпочвени обвинения. „Да се хвърлят обвинения от прокуратурата и да се представят хората като виновни без влязла в сила присъда, мисля, че е незаконно. Това го има само при тоталитарните режими. Гешев реши, че съм виновен ли, как?“, заяви Божков.

„Мафията не прави такива неща. Целият репресивен апарат работи. Борисов защо се оправдава, че запорите са от прокуратурата, запорите са от НАП и Влади Горанов. Какво иска да замете Влади Горанов? Време е Горанов да си подаде оставката“, посочи Божков.

Бизнесменът заяви, че ще съди България заради отнетите му културни-исторически ценности. По думите му артефактите са изнесени без спазване на изискванията и те ще бъдат унищожени.

Издирваният от прокуратурата бизнесмен  обяви, че в момента се намира в Дубай и се чувства добре. Той допълни, че от края на месец януари се намира там. Срещу Божков има повдигнати 11 обвинения, сред които за изнудване, търговия с влияние и нерегламентирано притежание на културни ценности.