19min.bg

Готов съм на всякакви разговори: Янев

“Още не е обсъждано официално”, заяви в кулоарите на НС лидерът на Български възход (БВ) Стефан Янев, в коментар дали би станал премиер, ако третият мандат дойде при тях. “Принципно съм готов да участвам във всякакви разговори", посочи уклончиво той.


“Трябва да видим какви са приоритетите, ако говорим за определен къс период от време или ако периодът е година и половина-две, може би ще има различни приоритети. Но в крайна сметка, след като са ясни тези условия, приоритетите и начинът за съставяне на потенциално мнозинство, тогава мога да отговоря дали съм готов или не”, посочи Янев.


“Рано е да обсъждаме хипотеза за трети мандат. Необходимо и полезно е да търсим мнозинство, което потенциално да подкрепи правителство от 160 плюс депутати, мнозинство, което е в състояние да реши редица промени”, каза бившият служебен премиер. Янев отказа по-конкретен коментар и с аргумента, че не желаел да създава изкуствени очаквания у другите партии.


„Не мисля, че когато става дума за бъдещето на държавата, бизнеса и на гражданите, как те посрещат зимата, има място за гнусливост“, заключи той по отношение на евентуалните коалиции.