19min.bg

Готови сме за преговори: Путин


 Готови ли сме за преговори? Да, готови сме. Но само за преговори не въз основа на някакви „прищявки“ след употребата на психотропни лекарства, а въз основа на реалностите, които са се развили на земята. Това е първото.



Второ. Многократно ни е обещавано какво ли не. Обещаха да не разширяват НАТО на Изток, а после ги виждаме на нашите граници. Те обещаха, без да навлизат в историята, че вътрешният конфликт в Украйна ще бъде разрешен с мирни, политически средства. Както си спомняме, трима външни министри на Полша, Германия и Франция пристигнаха в Киев и обещаха, че ще бъдат гаранти на тези споразумения - ден по-късно имаше държавен преврат. Те обещаха да изпълнят Минските споразумения, а след това публично обявиха, че нямаха намерение да изпълняват тези обещания, а само си взеха почивка, за да въоръжат бандеровския режим в Украйна. Обещаваха ни много неща, така че тук само обещания не стигат.



Сега да преговаряме само защото им свършват боеприпасите е някак смешно от наша страна. Ние обаче сме готови за сериозен разговор и искаме да разрешим всички конфликти, особено този конфликт, по мирен път. Но ние трябва ясно да разберем за себе си, че това не е пауза, която противникът иска да вземе за превъоръжаване, а е сериозен разговор с гаранции за сигурност на Руската Федерация."



Според Путин същевременно Русия има "моркови, които смята да покаже", за да убеди, че моментът за преговори е настъпил. "Носът сега е покрит с кокаин, нали? Но не е важно, с такива е по-лесно. С умните е по-сложно" да се преговаря, тъй като те влияят на общественото съзнание, каза още руският държавен глава", заяви президентът на Русия Владимир Путин.


"Ерата, в която западните елити можеха да експлоатират други държави и народи по света, е към своя край", посочи още Путин в ексклузивно интервю, като подчерта, че "те трябва да разберат, че вампирският им бал свършва".