19min.bg

Губим 2,13 млрд. лв. заради Ас. Василев: ГЕРБ


“Някой се старае България да изгуби дело за милиарди срещу ЧЕЗ и всички си мислим, че е Асен Василев”, заяви във Фейсбук депутатът Делян Добрев от ГЕРБ.


„Трите ЕРП-та водят идентични дела срещу България за милиарди левове. Двете дела ги спечелихме, третото (с ЧЕЗ) продължава. Запознат съм в детайли с тях, защото аз и колегата Драгомир Стойнев (БСП) сме ключовите свидетели на България. Аргументите на нашата страна са солидни и непробиваеми”, коментира той.


„За да загубим третото дело, някой трябва много да се постарае да провали нашата защита. И този някой дава всичко от себе си и се старае максимално. Този някой е спрял плащането на международните адвокати на България по това дело”, посочи Добрев визирайки шефа на МФ. Това става дни преди процеса.


“Колегите ми казват - сигурно иска да смени адвокатите и да му връщат комисионни. Не, приятели! Те играят много по на едро.  ЧЕЗ иска България да й плати 2,13 ,млрд. лв. Настоявам премиерът Денков веднага да предприеме действия за защита на държавния интерес. В противен случай ще подам сигнал в прокуратурата”, закани се той.