19min.bg

Харис има нисък коефициент на интелигентност: Тръмп

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че съперничката му за изборите през ноември, вицепрезидентът Камала Харис, е „човек с ниско IQ“.

В речта си на конференцията „Биткойн 2024“ в Нешвил, Тенеси, в събота Тръмп нарече криптовалутата „чудо на технологията“ и „чудо на сътрудничеството и човешките постижения“.

Бившият президент продължи да хвали биткойн общността като „много умни хора“ и използва възможността да омаловажи предполагаемия кандидат на демократите.

„Тази стая е невероятна. Хората в тази стая са хора с високо IQ. Аз се състезавам срещу индивид с нисък коефициент на интелигентност“, заяви Тръмп пред аудиторията. В миналото той е обиждал Харис, описвайки я като „тъпа като камък“.


Харис стана лидер на Демократическата партия миналата седмица, след като президентът Джо Байдън се отказа от надпреварата. Високопоставени демократи и големи донори на партията призоваха Байдън да се оттегли след катастрофалния дебат с Тръмп през юни, когато се появиха още опасения за влошеното му здраве и способността му да спечели изборите през ноември.

Според проучване на Асошиейтед прес оттогава Харис си е осигурила достатъчно ангажименти от партийните делегати, за да бъде официално номинирана за кандидат на демократите на конгреса следващия месец.

По време на предизборен митинг в Милуоки, Уисконсин, във вторник тя отправи язвителна атака срещу съперника си, заявявайки, че познава „типа на Доналд Тръмп“, и изброи „всички видове хищници“, с които се е занимавала, докато е работила като прокурор. Тя неколкократно нарече Тръмп „осъден престъпник“ и го обвини, че „прибягва до някои диви лъжи“.


 Кампанията беше разтърсена от опит за убийство на Тръмп на митинг в Бътлър, Пенсилвания, на 13 юли. Тръмп едва избегна смъртта, тъй като куршумът на стрелеца засегна ухото му. Инцидентът предизвика оставката на шефа на Сикрет сървис Кимбърли Чийтъл, която призна, че агенцията не е успяла да защити правилно бившия президент.


Пламен Валентинов


 На снимката: Доналд Тръмп произнася ключова реч на конференцията „Биткойн 2024“ на 27 юли 2024 г. в Нашвил, Тенеси.