19min.bg

Холивудското училище за звезди Лий Страсбърг открива курс в България

Един от най-известните институти по актьорско майсторство "Лий Страсбърг", който има бази в Лос Анджелис и Ню Йорк, идва за първи път в България, съобщават от българския му екип.




По думите им курсът ще даде уникалния шанс на всеки, който има интерес към актьорското майсторство, да се докосне до "Метод" техниката, предпочитана от едни от най-легендарните актьори на Холивуд.




Събитието ще се състои в София между 13 юни и 17 юли. Организатори са актрисата Кристина Верославова, позната от сериала "Татковци", и продуцентът Николай Мутафчиев.




Лий Страсбърг, известен още като гуруто на актьорското майсторство и бащата на "Метода", дава на света едни от най-великите актьори, живели някога. Някои от най-известните ученици на Страсбърг са Ал Пачино, Мерилин Монро, Джеймс Дийн, Робърт Де Ниро, Анджелина Джоли, Скарлет Йохансон, Лейди Гага и много други.




Учител през първите четири седмици ще бъде Пол Ръш, преподавател от академията в Лос Анджелис, член на престижното "Студио на актьори" (The Actors Studio) и директор на емблематичната