19min.bg

Хората обедняват, вие помагате за инфлацията, но не и за разрешаване на кризите: Карадайъ към управляващите

 
Две декларации си приличаха по едно нещо - противопоставяне в тези тежки времена, заяви от трибуната на НС лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Преди това декларации изчетоха от ПП и ГЕРБ-СДС.


 


"Чухме властимащите - оценяват себе си като стабилна коалиция и чухме колко е прекрасно управлението, чухме и оценка за тях, като хора от които започва историята - нищо ново под слънцето, така беше и през 2009 г. тази самонадеяност и самодостатъчност и арогантност тази зала е виждала, не е нещо ново. Но и тази историчност, която си приписвате днес, и евроатлантическа ориентация, която си приписвате не започва от вас..", заяви Карадайъ.




По думите му изборът е направен и няма нужда вие да говорите за ценности.  Тази коалиция, която оценява себе си за прекрасна. Няма мерки за борба с кризите, казват го и гражданите, и бизнеса, а от вас чуваме обратното. План за възстановяване няма,  оперативни програми все още в България няма, държавен бюджет нямаме, хората обедняват, вие помагате за инфлацията, но не и за разрешаване на кризите, посочи лидерът на ДПС.


 


Най-слабият кабинет от края на комунизма, заключи Карадайъ.