19min.bg

Хулят Фандъкова и други кметове от ГЕРБ заради Владислав Горанов

Кметът на София Йорданка Фандъкова бе атакувана от своите опоненти за нещо, с което няма нищо общо. Това се случи по време на дебите, излъчени по БНТ, а причината е изявеното преди време желание на финансовия министър Горанов да увеличи данъка общ доход с 2% в полза на общините. В тази връзка Фандъкова обясни, че не е вдигала данъците в последните 6 години, дори в най-тежката криза и категорично заяви, че няма да го направи и сега. Това не измива срама на Владислав Горанов, че поставя в неудобно положение кандидатите за кметове на управляващата партия.


„В годините на най-тежка икономическа криза няма проект, който да не сме могли да защитим и да не сме защитили“, допълни още Фандъкова. „В последно време всички кандидати за кметове признават рекордно големия бюджет на София”, заяви още тя и обясни, че той не идва наготово, а се работи, за да може да бъде такъв.


По отношение на наболелия въпрос, свързан с бежанската вълна, кадидатът за кмет на ГЕРБ заяви, че на първо място са мерките за сигурността на столичани. По думите й София е изчерпала своя капацитет с изграждането на бежански центрове. „Затова с приоритет инвестираме в изграждане на видеонаблюдение и осветление в критичните райони още от времето на първата бежанска вълна“, заяви тя. Фандъкова обясни още, че е поискала  от МВР постоянни проверки за нелегални мигранти и засилено полицейско присъствие в района на Лъвов мост, Централна баня, ул. Пиротска, бул. Кн. Мария Луиза.