19min.bg

Хулигански срещу обществото се държат Борисов и депутатите, а не протестиращите: Мая

Хулигански срещу обществото се държат народните представители, които гласуват „за“ правителството, без да се интересуват от гласа на хората, а не протестиращите. Хулигански се държи и Борисов. Това е една нелегитимна власт, която се държи със зъби и нокти.


Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред БНР във връзка със снощното задържане на адвокат Минчо Спасов.


Той беше член на Инициативния комитет на Манолова по време на местните избори през 2019 г. и в момента е нейн адвокат по делото за клевета, заведено от Манолова срещу Борисов.


Налице е тежко нарушение на правилата и пълен разпад на върховенството на закона. Заедно с Минчо Спасов е задържан и Светослав Трайков (Слави Трайков), който е обикновен гражданин. Общото между двата случая е, че са оставени без възможност за адвокатска защита часове след задържането им, обясни тя.


Поведението на правоохранителните органи е еманация на управлението на Борисов - с чувство, че няма кой да ги накаже. И двете полицейски управления са в София, но с отказа си за правна защита превръщат България в държава от Третия свят, допълни Манолова.


Това, което се случи с Минчо Спасов и със Слави Трайков може да се случи на всеки – на мен, на Татяна Дончева, на вас. Аз съм Слави Трайков, вие сте Слави Трайков, всеки обикновен гражданин може да е Слави Трайков, оставен без адвокатска защита и с нарушено основно конституционно право, каза председателят на „Изправи се.БГ“.