19min.bg

И габровски социалисти поискаха Кирил Добрев да членува при тях

 Най-голямата основна партийна организация на БСП в община Габрово, станала известна с екзотичното си име „Червените вещици”, поиска Кирил Добрев да възстанови членството си при тях, предаде frognews.bg. В Червените вещици хора членуват само млади хора до 35 години.  Председател на общинската организация и член на Червените вещици е Здравко Кънчев, секретар е Емилия Дженкова. Кръстници на организацията са Тотьо Тотев и Ивелин Николов, който бе народен представител в 41-то НС.



 „Ще се радваме Добрев да стане част от габровската организация, още повече, че с него ни свързва работата му като народен представител, избран от нашия регион. Още помним предизборните кампании, които той ръководеше и резултатите, които постигахме. Винаги е бил приятел на БСП – Габрово и винаги ни е помагал. Ще бъдем изключително щастливи да бъде част от нас. И без това хората в Габрово го възприемат като местен", коментира Здравко Кънчев, председател на общинската организация и член на „Червените вещици".



След отправената покана, Добрев се срещна с тях и им благодари за подкрепата. "За мен е чест и приятна изненада подобна покана. Подобни покани получих и от други организации, които не са съгласни с моето изключване." - коментира Кирил Добрев. По думите му мотивите, с които ръководството е поискало неговото изключване, са нелепи.