19min.bg

Искат да омаловажат престъплението: Бащата на убитата Андреа

Протест пред Окръжния съд във Враца се провежда от близки и познати на зверски убитата в началото на годината Андреа от село Галиче. Причината е, че тази сряда трябваше да тръгне по същество делото срещу непълнолетния извършител. Това обаче няма да се случи поради процесуална пречка.


Делото е отложено заради частна жалба, подадена в Софийския апелативен съд най-вероятно от извършителя.


„Нещата, които се случват, не ми харесват“, заяви Румен Асенов, бащата на убитата Андреа, в „Тази сутрин“.


Асенов е разбрал за отлагането във вторник от своя адвокат. Той също му е съобщил, че „не е прието най-тежкото обвинение – за изнасилване“, което според бащата на убитата Андреа е „недопустимо“ и цели „по някакъв начин да се омаловажи престъплението и да се помогне на извършителя“.


Адвокатът на Асенов иска най-тежкото наказание за извършителя на убийството на Андреа – 12 години за голямото престъпление и още 6 за другите, което е максимума по закона в момента. Ако това не му се даде, да го оневинят и да го чакат с ръкопляскания пред съда


Това е причината за организирането на протеста, чиято цел е да накара „пострадали от съдебната система да се борят и да отстояват това, което трябва да се отстоява“, каза Асенов.