19min.bg

Италианските власти разследват Берлускони за Бонев

Италианските власти започнаха разследване срещу премиера Силвио Берлускони във връзка с парите за пътуването на скандалната българска актриса Мишел Бонев за кинофестивала във Венеция.


Медиите в Рим твърдят, че министър-председателят е похарчил близо 400 хил. евро държавни пари по личната си приятелка и свитата й на форума, където тя получи специално създадена за нея награда. Журналистите на Ботуша определиха Бонев като протеже на премиера Берлускони и дори я свързаха с харема му от компаньонки. Разследването ще се основава на запис от телефонен разговор между италианския министър на културата Сандро Бонди и неговия заместник Николо Борели, отговарящ за киното. В него Бонди твърди, че Берлускони иска филмът на Бонев Сбогом, мамо да бъде показан на фестивала във Венеция, а българката да получи "някаква награда", пояснява actualno.


Мишел Бонев присъства на кинофестивала с министъра на културата Вежди Рашидов и 40-членна българска делегация. 39-годишната режисьорка категорично твърди, че парите за пътуването са дошли от собствената й фирма, която се занимава с телевизионна продукция.