19min.bg

ИТН не приема преизчислението на пенсиите, предложено от служебния кабинет

"Ако правителството, предложено от (Има такъв народ (ИТН), бъде подкрепено и встъпи в длъжност, ще бъде предложена нова версия на актуализация на бюджета и ще бъде предложен нов вариант за преизчисляване на пенсиите", обяви пред БНТ проектофинансовият министър от партията и настоящ депутат Пламен Данаилов.


Така на практика от формацията на Станислав (Слави) Трифонов заявяват поредното си несъгласие с политиките на служебния кабинет и най-вече с тези, водени от сегашният финансов министър Асен Василев. Припомняме, че Василев вече предложи актуалзация на бюджета, а неговият колега Гълъб Донев - министър на труда и социалната политика, даде вариант за преизчисляване на пенсиите.


Според този проект - пенсиите ще се увеличат за всички пенсионери с повишаване на коефициента за трудов стаж. Тези пенсионери, които продължават с новите суми да са под прага на бедност, пък ще получават социална помощ. Именно с това не е съгласен Данаилов, който обяви, че това е много сложно, защото става дума за 400 000 души и че така увеличението на пенсиите щяло да се забави неимоверно.