19min.bg

ИТН подаде документи за регистрация за изборите

ИТН подаде документи за регистрация за участие в предсрочните парламентарни избори в Централната избирателна комисия. Представителите на партията внесоха 5150 подписа.

Според председателя на парламентарната група Тошко Йорданов тежестта на ИТН в бъдещия парламент ще зависи от вота на българските граждани, но подходът им за съставяне на редовно правителство ще се запази, увери той::

"Ние ви показахме в третия мандат, че ако подходът е да се намерят общите приоритети, които се споделят от по-голяма група партии и ако те имат достатъчно акъл, лидерите им, тогава по тези приоритети може да се работи и може да има управление. Ако разбира се, както се получи при третия мандат - от едната страна беше Кирил Петков, който всъщност провали третия мандат, можеше да има правителство без ГЕРБ и ДПС. Всички други бяхме постигнали политическо съгласие, включително по приоритети"

Членовете на ЦИК, които приемаха документите на ИТН, отказаха да коментират казуса с ДПС. Според тях изискванията на закона са изпълнени.

До този момент за участие в изборите на 27 октомври заявления са подали 6 партии и 3 коалиции.