19min.bg

ИТН разпрати официални покани към БСП, Възраждане, ППДБ и ГЕРБ за третия мандат

Партия "Има такъв народ" изпрати официалните си покани към „големите“ парламентарните групи в 50-ото Народно събрание за срещи за реализиране на третия мандат.

След като във вторник бе проведен първият кръг от преговори с т.нар. нечленуващи в групи народни представители, с двете групи от несъществуващата вече "Величие" - депутатите около Николай Марков и депутатите около Ивелин Михайлов, идва ред на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, „Възраждане“ и БСП. Групата на ДПС с председател Делян Пеевски вече отказаха да отидат на такива.

В четвъртък, 1 август, ще се проведе срещата с ПГ на БСП, за петък – 2 август, са планирани разговорите с "Възраждане" и с ПП-ДБ, а в събота с най-голямата формация в парламента ГЕРБ-СДС.

    "Страната е изпаднала в дълбока политическа, икономическа и социална криза. Не на последно място е нарушено и доверието между гражданите и техните народни представители. Едва ли има отговорен депутат в 50-то Народно събрание, който да не осъзнава, че на страната е нужно стабилно управление, което да започне да решава най-неотложните проблеми. Това не може да стане без широка парламентарна подкрепа и ясна управленска програма", гласи поканата на ИТН.