19min.bg

ИТН ще каже на партиите предварително кои са министрите

Има такъв народ (ИТН) ще покани Изправи се.БГ! Ние идваме (ИБГНИ), Демократична България (ДБ) и БСП, за да ги запознае със структурата и състава на проектокабинета, сочи съобщението до медиите на пефа на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.


Миналата седмица от ДБ и ИБГНИ настояха да бъде подписан документ с основите приоритети на бъдещото правителство, както и да бъдат обявени имената на премиера и министрите.


По този повод ден по-късно Тошко Йорданов прочете декларация от трибуната  на НС, с която атакува ДБ и служебния министър на финансите Асен Василев. Йорданов отказа да разкрие имена и каза, че „съставът може да е от светци, но, ако няма подкрепа, това няма никакво значение“.


В петък президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на Пламен Николов, депутат от "Има такъв народ".


Номинацията за министър-председател беше направена в последния момент, след като през целия ден представители на най-голямата партия в парламента потвърждаваха информациите, че това ще бъде Петър Илиев.