19min.bg

Юнкер разкритикува „тъжните герои“, подали оставки след Брекзит

 Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер разкритикува британските политици Найджъл Фараж и Борис Джонсън, обявявайки ги за „тъжните герои“ на Брекзит, решили да подадат оставка, вместо да изведат лично Великобритания от ЕС, предаде Фокус.


„Бих отбелязал, че гордите герои от Брекзит миналата седмица сега са тъжните герои на Брекзит“, заяви Юнкер. „Джонсън и Фараж са ретро-патриоти. Патриотите не подават оставки, когато нещата станат трудни, те остават“, добави той.


  Вчера неочаквано Фараж обяви, че ще подаде оставка като лидер на UKIP.


  Макар и да е изключително безпощаден критик на евро-бюрокрацията и евро-порядките, Фараж стои като евродепутат от 1999 година. Националистът подминава с мълчание призивите да подаде оставка от Европарламента”.


  От своя страна, миналата седмица бившият кмет на Лондон Борис Джонсън също отказа премиерския пост на Великобритания, като отбеляза, че се е консултирал с колеги и с оглед на ситуацията в британския парламент не може да бъде следващият лидер на Консервативната партия, след като Камерън обяви, че подава оставка заради гласуването за излизане от ЕС на рефeрендума във Великобритания.