19min.bg

Иво Христов: Изборите на 26 май са шанс да започнем спасяването на България

„Изборите на 26 май са историческият ни шанс да започнем спасяването на България – всички заедно можем да го направим, млади или стари, хора, привързани към страната ни". Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на „БСП за България” Иво Христов в препълнената зала на Художествената галерия във Велинград.


По думите му, предстоящите избори имат два залога - единият е европейският и всички имаме интерес да съхраним Европейския съюз, защото той осигурява мир и стабилност в Европа. Той подчерта, че вторият залог е да съхраним българската демокрация. „Ние я имаме за даденост, могат да ни лъжат и ограбват всеки ден и да ни убеждават, че всичко е наред, но никой не протестира. Всички медии гърмяха за „Апартаментгейт”, но никой не излезе да потърси отговорност. В същото време французите още не са се прибрали от площадите”, обърна внимание Иво Христов.


"Истината е, че едни общини получават много средства, а други са дискриминирани. Два милиона българи живеят извън границите на България, защото бяха изгонени. Длъжни сме да направим този последен опит да спасим страната ни”, категоричен бе кандидатът за евродепутат. Според него надежда има и мобилизираният вот може да попречи на манипулациите.


"Нова ситуация в България ще има, само ако БСП победи на изборите на 26 май", заключи Иво Христов.


Той участва и в честванията на 143-та годишнина от Априлската епопея в Батак, където бяха поднесени венци и цветя в храм „Св. Неделя” и бе проведена тържествена заря-проверка.