19min.bg

Изоставен от любимата се застреля в сърцето с ловна пушка

Жестока трагедия от любовна мъка се разигра в Средец и в момента е най-коментираната тема в малкия град. Рано сутринта вчера 27-годишният Киро Петков опрял в сърцето си ловна пушка и натиснал спусъка. Младият мъж бил отчаян и решил да сложи край на живота си, тъй като се скарал с приятелката си. Предния ден двамата били на сватба. Тогава момичето казало, че не иска да се виждат повече и трябва да прекратят връзката си.Сигналът за инцидента е получен вчера около 7,50 ч. в Районно управление „Полиция“ - Средец, подаден от бащата на момчето. 50-годишният мъж от Средец открил 27-годишния си син, прострелян в сърцето с ловна пушка, в обитавания от тях апартамент, разположен на ул. „Преображенска“ № 18 в града.



При извършения оглед е констатирано, че Киро Петков се самоубил, прострелвайки се с ловна пушка в гърдите, съобщава "Флагман". Влюбеният младеж оставил предсмъртно писмо, в което посочва, че сам е решил да извърши деянието.



Иззета е ловна пушка марка „ИЖ“, кал. 12 (законно притежавана от бащата) и една гилза. По първоначални данни, причина за самоубийството е любовната драма - раздялата на младежа с приятелката му. По случая е образувано досъдебно производство.