19min.bg

Извънредно заседание за Топлофикация на градския парламент в първия студен есенен ден

„На 7 октомври 2021 г. ще проведем извънредно заседание на Столичния общински съвет, на което заедно с лидерите на всички политически групи ще предложим:


Компенсации от държавата за Топлофикация София EАД във връзка с шоковото покачване на цената на природния газ;


Сформиране на преговорен екип с представители на всички политически партии в градския парламент, екипа на Кмета и ръководството на дружеството за преговори с всички държавни институции.


Не искаме и няма да допуснем цената да я платят столичани и буфер да бъде Топлофикация София EАД”, заяви новият председател на градския парламент Георги В. Георгиев.


Сякаш по поръчка заседанието съвпада с първия студен есенен ден, когато всички вече имат нужда от централно отопление в домовете си и на работните места. В следващите дни парното и ще заработи – по традиция първо в здравните и учебните заведения, а после и в цяла София.


Циганското лято приключи. 2 седмици напред поне температурите няма да превишават 13 градуса, но минималните ще падат до 1-2 още следващата седмица.


Напомняме, че както 19 минути единствен информира миналата седмица, кметът Фандъкова събра председателския съвет на СОС, за да бъдат обсъдени спешни мерки за спасяване на дружеството при непрекъснато скачащите цени на природния газ.


Мария Пенчева