19min.bg

К. Георгиева: Правителството ще продължава да проявява гъвкавост

Правителството проявява и ще продължава да проявява гъвкавост и да се вслушва в общественото мнение и в бизнеса. Това заяви българският еврокомисар Кристалина Георгиева, съобщи БГНЕС.


Това, което финансовият министър Дянков прави и ще трябва да продължава, е да адаптира страната към променящите се условия. Сигурна съм, че правителството ще погледне много сериозно на балансирания контрол върху разходите, добави тя. “В условия на криза, в която се намира светът, когато един от параметрите е неизвестност, не само ние танцуваме танго. И в други страни се правят корекции на взетите решения, появяват се нови фактори, с които трябва да се съобразяваме. Тези летни месеци трябва да ги минем, така че тангото да завърши с добро настроение в публиката”, каза още Георгиева.
Думите й бяха подкрепени от премиера Борисов, който изтъкна, че в условията на финансова криза правителството е гъвкаво и взима решения за непопулярни мерки и ще се опита там, където може да компенсира засегнатите, след като държавата тръгне нагоре. Георгиева приветства решението на кабинета да има министър на европейските фондове и обеща, че ще направи всичко възможно да му съдейства. Премиерът допълни, че се очаква решението за още един член на правителството.