19min.bg

К. Петков потвърди, че в ППДБ е обсъждано свалянето на Рая Назарян

Кирил Петков потвърди, че действително е имало инициатива за свалянето на Рая Назарян от председателския пост в Народното събрание и че по темата е имало разисквания в коалицията "Продължаваме промяната"-"Демократична България", предаде БНР:

"Това, което стигна до нас - имаше такава инициатива, но, след много дълги разисквания от наша гледна точка, ние решихме, че единственият начин реално, дългосрочно да се преборим с модела "Пеевски", с модела на задкулисието, е с доверието на българските граждани. Всички други технически варианти, всякакви други процедурни варианти, те във времето не са устойчиви. Всъщност нашата идея сега от ПП-ДБ е да направим сериозна, позитивна кампания, да се върнем към нашите избиратели, да поискаме тяхното доверие. Дългосрочната ни борба е да сменим модела на задкулисието".

В отговор на въпрос каква е оценката му за управлението на служебния премиер Димитър Главчев и дали вярва, че той ще организира честни избори, Петков представи оценката си за служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов:

"Оценката ми, към Калин Стоянов особено, е под всякаква критика. Страхът ми с Калин Стоянов е, че изборите няма да бъдат честни, както не бяха и последния път".