19min.bg

Кадиев срещу Мая за левия вот

Ексдепутатът Георги Кадиев отново ще се кандидатира за кмет на София. Той обяви намерението си  в личния си профил във Фейсбук. „Реших да приема предизвикателството и да се кандидатирам на предстоящите избори”, заяви Кадиев. Припомняме, че той ще се пробва да заеме кметското място вече за четвърти път. При последния си опит да щурмува кметството политикът успя да събере 5.92% от гласовете на столичани.


Кадиев обяви, че в битката за София ще бъде ляв кандидат. „Този сблъсък е между леви, десни и либерални идеи, и те имат нужда от своето представителство и защита. Винаги съм бил ляв човек, имам лява политическа биография и съм ляв кандидат за кмет. Не възприемам тезата, че в местната политика няма ляво и дясно и няма политика. Като ляв кандидат защитавам леви политики и предлагам леви решения.”, заяви той в социалната мрежа.


Същевременно двете основни леви формации у нас БСП и АБВ вече обявиха,  че на тези избори  ще подкрепят номинацията на бившия омбудсман Мая Манолова, издигната от инициативен комитет. През уикенда кюстендилката за пореден път се отрече от червените. Манолова е подкрепена и от дясната ДБГ. Напомняме, че при предишните си опити да стане столичен градоначалник Кадиев е бил издиган именно от БСП, а по-късно от АБВ.  “Много от моите разбирания и идеи са коренно противоположни на идеите на други кандидати за кметове и това ще проличи в кампанията”, загатна сега Кадиев. В предизборната надревара обаче той ще се бори именно за гласовете на левия спектър от избирателите.


„Вие имате право на по-голям избор на кандидати, платформи и идеи, затова участвам”, аргументира решението за поредната си битка кандидат-кметът.