19min.bg

Как се назначава неюрист за глав.прокурор или оплитането на Байдън в олигархичната мрежа на Бурисма в Украйна


Ахилесовата пета в кампанията за президент на Джо Байдън – връзката на сина му Хънтър с украинската компания, а всъщност кипърска офшорка Бурисма, всъщност тръгва от кампанията на Хилари Клинтън за миналите избори. Тя получава дарение от 32-ия по богатство украинец Николай Злочевски, който е принуден да го направи, за да има американско лоби, което да го спаси от преследването на тогавашния президент Порошенко. Защо? Злочевски е бившият екоминистър на сваления киевски президент Янукович, който 2 г. му е и заместник-шеф на Съвета за национална сигурност по икономическите и социалните въпроси. Докато е в мандата си той дава на своята фирма Бурисма всички концесии и лицензи за добив, които си харесва. Най-апетитната от тях е за шистов газ край Славянск в епицентъра на гражданската война с Донбас, където прогнозните са запаси са невероятните 3,6 трлн.куб.м синьо гориво или нуждите на България за 1000 години! Тези богатства трябва да бъдат спасени.
На един рожден ден, на който попада като дарител като кандидатката за президент на Демократите, Злочевски се запознава с Хънтър Байдън – сина на тогавашния вицепрезидент Джо Байдън. И веднага му предлага нещо неустоимо – срещу 150 000 долара месечно – 50 000 официална заплата плюс бонуси, да бъде негов мост с Белия дом. Хънтър, който е човек на живота в стил наркотици, секс и рок-енд-рол – снимките от оргиите му обиколиха света, се съгласява.И урежда среща на баща си – вицепрезидента, с новия украински приятел.



Байдън убеждава колегата си държавен секретар, като ресорен по темата, да се обади в Киев на президента и да поиска уреждане на проблема на фирмата, в чийто борд Хънтър влиза, заедно с голямата дъщеря на украинския собственик, с бивш топшеф на ЦРУ, ексбанкер, с президента на Полша на ръба на вековете Александър Квашневски. Обаждането, което беше публикувано като запис, не довежда до нищо, освен, че съветник и близък на Кери също влиза във въпросния борд, където работа не се върши, но пък пари