19min.bg

Каква е Йотова, а Мая да говори каквото си иска: Нинова

"Не виждам правомощия на вицепрезидента да определя срок на годност на правителството”, заяви от ефира на БНТ вицепремиерът, министър на икономиката и лидерът на БСП Корнелия Нинова.


 


Поводът се оказа изявление на Илияна Йотова, която преди дни посочи, че “управляващата коалиция има 100 дни толеранс, но не разполага със 100 шанса и ако не се справи, ще се отиде на нови избори”.


 


“Нито има правомощия, нито е морално да говори така. Правителството е избрано от народа (б.р. всъщност е от НС), има разделение на властите", възмути се соцлидерът. Този път обаче Нинова не посмя директно да нападне президента Румен Радев.


 


За сметка на това тя захапа и Мая Манолова от Изправи се.БГ! Ние идваме! (ИБГНИ). „Манолова да си говори каквото си иска”, заяви Нинова.


 


„Тя все прави опити за нови проекти, но хората ще разберат кой в действителност полага грижи за хората”, каза соцлидерът, изреждайки социалните мерки, които правителството предприе "само за месец и половина".


 


„Захванахме голяма битка с колекторските фирми, ако Манлова е написала такъв закон, той е някъде в чантата й, ние за първи път написахме такъв и през февруари той ще влезе в НС”, отсече вицепремиерът.   Всъщност законът е внесен, наличен е включително и публично достъпен, показа после Манолова.


 


„Всички нови леви проекти досега копираха програмата на БСП, какво им е новото”, попита тя, коментирайки слуховете за нов социален проект около бившия омбудсман.


 


Отговорът от самата Манолова не закъсня. „Г-жо Нинова, под Ваше управление БСП вече не е социалната партия на България. Доказателство за това са онези 700  хил. души, които отказаха да ви се доверят за пореден път. Промяната, която Вие предлагате и разказахте в