19min.bg

Камала Харис е изборът на Байдън за вицепрезидент

Бивша съперничка за демократичната президентска номинация, тя ще бъде първата цветна жена, номинирана за национален пост от голяма политическа партия.
Джоузеф Р. Байдън-младши избра сенатора Камала Харис от Калифорния за свой вицепрезидент, прегръщайки бивш съперник, който остро го критикува в Демократичните праймери, но нашумя, след като приключи кампанията си като гласен привърженик на Байдън и виден защитник на законодателството за расово правосъдие след убийството на Джордж Флойд в края на май., пише The New York Times.


 Харис, 55-годишна, е първата черна жена и първият човек от индийски произход, номиниран за надпреварата от голяма партия, и само четвъртата жена в историята на САЩ, която е избрана за участие в президентските избори. Тя внася в надпреварата много по-енергичен стил от този на господин Байдън, включително подарък за справянето с моментите на суровото политическо електричество на сцената на дебатите и на други места, както и лична идентичност и семейна история, която мнозина намират за вдъхновяваща.

Прагматично умерена, която прекарва по-голямата част от кариерата си като прокурор, Харис се разглежда през цялото време на вицепрезидентското търсене като сред най-сигурните решения, възможни за господин Байдън. Тя е надежден съюзник на демократичната организация, с гъвкави политически приоритети, които до голяма степен отразяват господин Байдън, а нейните привърженици твърдят, че тя може да засили апела на господин Байдън към черните избиратели и жени, без да разбърква особено ожесточена опозиция отдясно или отляво.