19min.bg

Камата става почетен консул в Испания

Министърът на външните работи Николай Младенов връчи в МВнР консулския патент за почетен консул в Испания на Христо Стоичков.


Стоичков ще отговаря за консулски окръг, който включва испанските автономни области Каталуния и Арагон, предаде БНР. Приемайки консулския патент в Министерството на външните работи, известният футболист и треньор обеща да доведе у нас новия президент и новия кмет на Каталуния.


„В момента живеят над 17 000 българи в Каталуния, така че тази връзка ще стане още по-силна. И аз ви уверявам в това, че всички мои контакти, всички мои приятелства, които имам аз в Каталуния, ще имаме възможност тези хора да посетят България. И аз ви уверявам, че в най-скоро време това ще го направим тук. Аз мога само да гарантирам едно - моето име няма да бъде опетнено, а напротив - ще дам всичко възможно, всички хора, които се нуждаят за помощ, да бъдат с мен. Приемам това задължение като едно голямо предизвикателство и предполагам, че ще се справя така, както в годините като футболист се справях”, каза Стоичков в министерството.