19min.bg

Камерън почва с балтиите за българите още от 1 януари

Британският министър-председател Дейвид Камерън бърза до блокира достъпа на имигрантите от България и Румъния до социалната система на страната, пише британският в. The Guardian.



Още от 1 януари догодина всички имигранти от ЕС, които си търсят работа, ще трябва да изчакат три месеца от пристигането си във Великобритания, преди да могат да кандидатстват за социалните придобивки, които получават работещите в страната.



Трескавите решения на Даунинг стрийт издават силното безпокойство на управляващите за възможните реакции на техния потенциален електорат и на все по-размирните депутати от задните банки на Консервативната партия, в случай че обществото реши, че министрите не са успели да предприемат всичките възможни мерки, за да предотвратят възможния масов наплив на румънци и българи към Великобритания след падането на ограниченията за гражданите на двете страни за британския пазар на труда.



Дейвид Камерън изрази увереност, че ограниченията ще "направят Великобритания по-малко привлекателно място за имигрантите от ЕС, които искат да дойдат тук и да се опитат да живеят на гърба на държавата".