19min.bg

Кандидатът на ИТН за правосъден министър оттегли кандидатурата си

"Поради лични причини кандидатът за правосъден министър Момчил Иванов се е отказал от позицията", съобщи номинираният за премиер Пламен Николов от Има такъв народ (ИТН) в кулоарите на НС. "Всичко онова, което се наложи да преживее като изказвания, публикации в пресата, не позволява неговото достойнство да продължи с тази сага", обясни той. И обеща да каже новия кандидат за правосъден министър съвсем скоро.


"Ще ви говоря като колега, не като човек, който е депутат. Възхитен съм в кавички от медиите, които минават за демократични, за фалшивите чатове, които публикуваха", включи се и зам.-шефът на ИТН Тошко Йорданов.


Днес Пламен Николов трябва да представи състава на правителството си пред президента, тъй като изтича 7-дневният срок от връчването на мандата. Във вторник от ИТН бяха категорични, че съставът на министрите е окончателен и няма да бъде ревизиран.


Иванов пък излезе с остър пост във фейсбук, в който писа за "соросоиди" и "майкопродавци", без да назовава конкретно. Мнозина обаче го възприеха като атака срещу ДБ. По-късно постът бе изтрит, но хората на Христо Иванов все още не са решили дали да подкрепят кабинета на ИТН.