19min.bg

Карадайъ: ДПС ще се бори в ЕС срещу ББ 3

 ДПС гласува против кабинета Борисов 3, съобщи от парламентарната трибуна лидерът на движението Мустафа Карадайъ. Според него да направиш вицепремиер по демографските въпроси националист – Валери Симеонов, е цинизъм. „Твърдението, че европейските ангажименти и председателството на Съвета на ЕС изискват такъв кабинет е невярно“, посочи Карадайъ.



19 минути пръв писа за подводните камъни, заложени в избора на коалиционен партньор на ГЕРБ. Припомняме, че той бе между корумпираната, но коалиционна за ЕНП по линия на АЛДЕ етническа партия ДПС. Или пък обратната крайност – националистите, които лично шефът на ЕНП Жозеф Доул отхвърли като коалиционен партньор в предишното правителство на Борисов.



Изборът е още по-сложен на фона на излъчването на бъдещ еврокомисар и минаването на кандидатурата му през ЕП. Ако пък това не стане, не само скандалът ще надмине в пъти предишния подобен случай с номинация на ГЕРБ – Румяна Желева, но ще бъде по-тежък репутационно от Казуса с Ирина Бокова за ООН, довел до отстраняването на предишния излъчен от Генералската партия комисар Кристалина Георгиева.