19min.bg

Каракачанов: Конвенцията ще бъде отложена, Борисов е съгласен

Истанбулската конвенция трябва да бъде подложена на обществено обсъждане и след това да се гласува в НС. Премиерът е съгласен гласуването й да бъде отложено. Тази конвенция ще отвори вратата на организации, които ще вземат грандове, за да натискат обществото да я приеме. Това заяви в предаването „Тази сутрин” по бТВ министърът на отбраната Красимир Каракачанов.


През задния двор по терлици се опитват да заменят понятието пол със социален пол. 14 % от българската армия са жени, те нуждаят  ли се от специална конвенция? Тук става дума за лобита.


Истанбулската конвенция трябва да бъде подложена на обществено обсъждане и след това да се гласува в НС. Премиерът е съгласен гласуването й да бъде отложено.


Тази конвенция ще отвори вратата на организации, които ще вземат грандове, за да натискат обществото да я приеме.


Очаквано той оправда договарянето на Борисов с Меркел да бъде поканен у нас Ердоган зад гърба на президента. „Най-вероятно разговорът е тръгнал неочаквано в тази посока и договарянето е станало спонтанно. Няма премиерът да прекъсне срещата си с Меркел и да й каже: ”Изчакайте, да се обадя на президента”.