19min.bg

Карате ме да влизам в ролята на анализатор, която ми е неприсъща: Дончев

Вицепремиерът Томислав Дончев очаква финансовият министър да каже дали са истински публикуваните днес от бизнесмена Васил Божков  SMS-и от негова комуникация с лице, наречено "Влади Горанов", за които Божков твърди, че доказват комуникацията му с министъра по отношение на своя хазартен бизнес, предаде БНР.


Според Дончев изнесените извадки от диалози потвърждават казаното по-рано от финансовия министър Владислав Горанов, че двамата са се виждали: 


"Убеден съм, че колегата Горанов съвсем скоро би коментирал и автентичността на кореспонденцията. Карате ме да влизам в ролята на анализатор, която ми е неприсъща. Изнесените скриншотове потвърждават това, което колегата Горанов беше потвърдил седмица преди това, че той се е виждал с господин Божков и вероятно с цел да се видят са си кореспондирали да си организират среща. Това потвърждава", заяви на брифинг в Министерския съвет вицепремиерът Томислав Дончев.


По-рано днес от Министерството на финансите определиха като "внушения" от страна на Васил Божков публикуваната от него есемес комуникация, като заявиха, че министър Горанов няма да прави ново изавление, тъй като вече е изразил своята позиция за Васил Божков и неговите задължения към държавната хазна.