19min.bg

КАТ с извънредни мерки по пътищата заради празниците

Извънредни мерки предприемат полицията и Пътната агенция по празниците. В дните около Коледа и Нова година ще бъде ограничено пътуването на тежкотоварни автомобили над 10 тона по основните пътни артерии. Очаква се най-засилен да е трафикът по пътя за Гърция.Шофьорите, които ще пътуват за южната ни съседка, трябва да знаят, че заради строителството на магистрала „Струма” движението е пренасочено. “Цялото движение е отклонено през Петрич, от там се минава през селата Марикостиново, Марино поле, Кулата като съответно има ограничение на скоростта и ограничение на изпреварването”, обясни пред bTV Димо Чобанов от КАТ- Благоевград.


С най- голямо внимание трябва да се шофира по завоите в Кресненското дефиле, където има опасност от падащи камъни. За да се облекчи трафикът, камионите ще бъдат отбивани.


В дните 21 декември, 1 януари и 5 януари ще бъде ограничено движението на товарни автомобили над 10 тона. Съветите към шофьорите на тежкотоварните автомобили са да не тръгват на път в тези дни.


За Коледа ограниченията за максимална скорост от 60 км на рискови места по магистралата няма да отпаднат, предупреждават от Пътна полиция.