19min.bg

Казусът ГЕРБ гази с токчета римски мозайки стигна до прокуратурата

01/02


Още в неделя вечер, когато стана публично достояние във ФБ, 19min.bg веднага описа случая на газене с токчета на римски мозайки в ремонтираната за 7-цифрена сума вила Армира – едни от малкото подобни паметници, съхранени у нас почти 2000 г. Стъпка го включително и кметът на ГЕРБ в Ивайловград и близките на тази дама сватбари. Казусът стигна и до прокуратурата. Ето и цялата история:
„"Тоталната простащина просто ни залива отвсякъде!

Вила Армира е най-богатият и пищно украсен римски дворец, открит по нашите земи, паметник на културата с национално значение. До момента европрограмата Регионално развитие е финансирала рехабилитацията на обекта с 1.8 милиона лв. и се планира до 2022 да бъдат изразходвани още средства на данъкоплатци.


 


Отделно от външното финансиране, общината на Ивайловград е определила входна такса 10 лв. за всички посетители. За деца, ученици и пенсионери намаление няма. Не знам за по-висока такса на музей в България. Аферим, за семейство с две деца плащаме 40 лв.

Още на влизане уредничката ни предупреждава, че след 30 мин в залата на музея ще има граждански брак, но ние "можем" да останем и да разглеждаме. Явно някой от местните велможи спазваше парвенюшкия стил да се жени в имението на римски аристократ.

И си заприиждаха сватбари най-свободно, затракаха токчета по