19min.bg

Ким Чен Ир отново тръгна на посещения

Севернокорейският ръководител Ким Чен Ир посети част на военноморските сили на страната и отбеляза нейния забележителен принос в претворяването в живота на курса на Корейската трудова партия, съобщават средствата за информация на КНДР, цитирани от БГНЕС.


Ким се е запознал на място с подготовката на военноморската част, като наблегнал на многообразието на формите на политическата и културната подготовка, изтъкват медиите. Според Синхуа Ким Чен Ир е наблюдавал хода на военната подготовка, огледал е общежитието и банята и се е снимал с военнослужещи за спомен. Конкретната дата на посещението не се уточнява.
Както и при предишни съобщения за посещения на севернокорейския лидер при войнски поделения или трудови колективи не е възможно да се потвърди от независим източник достоверността им и да се определи датата. Обикновено съобщенията за пътувания на Ким Чен Ир зачестяват в Северна Корея при появата на твърдения в южнокорейски, японски или западни медии за влошеното здравословно състояние на любимия вожд на комунистическия режим. Последните съобщения в британски медии бяха отпреди седмица и в тях се твърдеше, че на Ким му остават няколко месеца живот и че има рак на панкреаса.