19min.bg

Кирил Домусчиев: Министрите да се вслушват в бизнеса

"Финансовият министър Владислав Горанов е диалогичен и е експерт, а социалният министър Ивайло Калфин решава днес, че му трябват пари и не се интересува от последиците", заяви пред "Нова телевизия" председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.


"Има едно заиграване със синдикатите от страна на правителството, което не е редно", каза Домусчиев относно информацията от вчерашния ден, че работодателските организации плашат с напускане на НСТС. 


Според лидера на една от работодателските организации те са прескачани за много решения. Той призова Ивайло Калфин да каже как ще се вдигне икономиката. 


"Малко или много министрите трябва да се вслушват в думите на бизнеса, защото ние създаваме работните места, ние създаваме БВП", посочи Домусчиев.


Според него трябва да има формула, както е в целия свят, по която се определя минималната, средната и високата работна заплата. 


Домусчиев съобщи още, че работодатели и работници са готови да излязат на протест. 


"Всичко зависи от министър Калфин", добави той.


Председателят на КРИБ съобщи, че вчера социалният министър е разпратил писма, че в най-скоро време ще бъде свикана Тристранката. Той потвърди, че работодателите ще присъстват на нея и от взетите решения и обсъжданите теми и зависи дали те ще останат или ще я напуснат.