19min.bg

Кирил Петков и началникът на кабинета му са карантинирани

Премиерът Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова са карантинирани. Информацията потвърдиха за БНР източници от Министерския съвет.

Предвидената за днес среща на Петков с ръководствата на работодателски организации от 15 часа ще се проведе онлайн.


Министър-председателят бе контактен на председателя на парламента Никола Минчев вчера вечерта по време на продължилия 6 часа Консултативен съвет по национална сигурност. Веднага след съвета Минчев се почувствал зле, а тест е дал положителен резултат за COVID-19.


Петков трябваше да се срещне днес с ръководствата на петте национално представителни работодателски организации (Асоциация на Индустриалния капитал в България; Българска стопанска камара; Българска търговско-промишлена палата; Конфедерация на работодателите и индустриалците в България; Съюз за Стопанска Инициатива), както и с ръководството на Българската асоциация на металургичната индустрия. 


Преди седмица бизнес организациите поискаха диалог с отворено писмо до премиера, за да се търсят решения на проблемите с цените на електрическата енергията и на природния газ за небитовите потребители. 


В края на 2021 година правителството прие да се осигурят допълнителни 860 милиона лева за справяне с енергийната криза. Бизнесът обаче, определя като неработещи анонсираните схеми за подпомагане заради поставения таван на средствата, които могат да се получат.