19min.bg

Кметът качи и изтри отчета как ни харчи парите: Прозрачност


Кметът на София Васил Терзиев публикува на сайта на Столична община, както и на своята Фейсбук страница (странно по каква причина после изтри първо от Фейсбук, а преди малко и от сайта) разходите на Столична община от началото на годината до юни месец. Явно така желаната прозрачност изтрая само няколко часа.

Нищо ново под слънцето, драги, когато ГЕРБ управляваше общината също публикувахме такъв тип доклади, само че сега, за да се внуши, че е нещо уникално, беше представено под формата на шарени картинки.

Хубаво, че Терзиев го публикува и после изтри, но искам да му припомня, че само преди половин година от ГЕРБ-СДС поискахме кметът да отчита всеки разход над 5000 лв. пред нас, общинските съветници. Разбира се, този доклад лежи някъде по чекмеджетата на председателя на Столичния общински съвет Цветомир Петров, защото още дори не е разпределен към комисии. Затова отново ще попитам – след като кметът Терзиев толкова много парадира, че иска да е прозрачно, защо не подкрепи предложението ни? Ако си мислите, че само с едни цветни отчети във Фейсбук и сайта на Столична община ще ни хвърляте пясък в очите - няма да стане, коментира шефът на финансовата комисия на СОС Димитър Вучев.