19min.bg

Кой пиари и кеши за Доган-Аталай?

Секстелефонист №1 в близкото минало и бивш политик днес – кукувецът Петър Курумбашев пиарства на групата около Рамадан Аталай и Джевдет Чакъров в ДПС, която говори от името на Ахмед Доган, разказват източници от кухнята. Защото от почетния председател не сме чули нищо. С изключение на касапски нарязан запис с дължина 15-ина секунди, от който нищо не се разбира. Даже „той” или „то” е „препятствието”, и кой е той/кое е то в думите на лидера.

Други тв качества показа Курумбашев като продуцент в атомното Ку-ку, за което го съдиха. Все пак е и дипломиран компютърист от ТУ преди да стане червен общински съветник, депутат и евродепутат.  

Опитът му в пиара е като Връзки с обществеността на шоупрограмите на Нова през 1995-96 (сериали като Касандра) при собственик сръбски бизнесмен, чието име и период кой знае защо медията премълча неотдавна при 30-годишнината си. Притеснява ли се сегашният собственик – също сръбски бизнесмен от нещо, не стана много ясно.

Неофициално се твърди, че Курумбашев е пиарел и синия президент Петър Стоянов, който явно с вещите му съвети проигра сигурен втори мандат, тогава именно заради Ахмед Доган. Пак по ирония на съдбата, синият пиар бързо стана близък с победилия на изборите червен президент Първанов. Хей така се сменят отбори, групи и екипи...

Но да се върнем на битката в ДПС и нейната комуникация:

По благородния почин „нахранете журналистите” някои са били почерпени от екипа на „праведните” кешом, а други - с обещания, ако се вярва на колеги.

За по-високо таргетираните пишещи братя пък бившата жена на енергиен олигарх, изпаднал от класацията след фалита на КТБ, организирала даже срещи с гореспоменати депутати, чиито синове са милионери от .... енергиен бизнес, без някога да са били професионалисти в него.

Т.е. лесно е да се сетим, че участието на бащите им в политиката (бай Аталай, както го нарича дамата, беше чак шеф на ресорната комисия в парламента, което намирисва на конфликт на интереси) май е изиграло решаващата роля да се превърнат в електро-босове. Какъвто – без видима връзка с този бизнес, всъщност е и самият Курумбашев с неговата ВЕИ-централа.

Като нищо именно хидрологията го събира с Доган, шегуват се истински пиари и журналисти...

От тяхна гледна точка така осъществяваният пиар, вместо да решава проблеми, създава един доста голям проблем:

След първоначалните призиви „да си върнем партията от българите”, цитирани и най-официално в медиите от неин зам.-председател, и заместването от ФБ-група под същата егида на образа на Левски с лика на Пеевски на популярно изображение за ареста на националния ни герой при Къкринското ханче от обкръжилите го заптиета, кьорав българин не може да се изведе на преден план в отбора на бившите агенти на ДС от времето на възродителния процес.

А ние помним, че докато бяха на власт в земеделието техен идеен другар като министър наричаше българските служители „гяури”, така че не вярваме на последващите им оправдания в стил „кой ми ... в гащите”.

Този недобър пиар би могъл да възобнови диренето етническа партия ли е ДПС, понеже ако е такава, това би я поставило извън закона.

Лошо, Седларов, лошо, както казваше Тодор Колев!

 

Радостина Тонева