19min.bg

Кокинов: Очакваме резултатите от експертизата за Масларова

Прокуратурата очаква резултатите от пълната финансово-счетоводна експертиза по разследването срещу бившия социален министър Емилия Масларова. Градският прокурор на София Николай Кокинов уточни, че от нейните изводи ще зависи дали на Масларова ще бъде повдигнато обвинение за длъжностно престъпление, информира БГНЕС.


Според Кокинов е малко вероятно да не се потвърдят изводите от частичната експертиза, че като социален министър Масларова е ощетила бюджета с близо 10 милиона лева. Въз основа на тази експертиза главният прокурор поиска депутатския й имунитет. Прокуратурата разследва случаи на неправомерно изразходвани средства по програмата "Красива България", каза още Кокинов и така опроверга бившия депутат Младен Червеняков, че има постановен отказ от образуване на досъдебно производство.
Няма напредък по разследването срещу Сергей Станишев. Градският прокурор на София обясни, че се чакат становищата на експерти в областта на сигурността, за да могат разследващите да решат дали да повдигнат обвинение срещу бившия премиер за разгласяване на класифицирана информация.