19min.bg

Комисия към Прокурорската колегия отговори на Панов за работата на Гешев

     Комисията по атестирането и конкурсите към Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), в която влизат кадровици и действащи магистрати, отговори на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов във връзка с искането му за детайлна информация за работата на Иван Гешев като прокурор, съобщава Правен свят.
 
Панов поиска на два пъти тази информация с нарочни писма до главния прокурор, макар адресат на любопитството му да трябваше да е именно ресорната комисия на кадровия орган.
 
От комисията считат, че няма основание за разглеждане на актове на прокурор Гешев по същество, защото последна атестация, приета с решение на ВСС, е с комплексна оценка "много добра". След периода на последното атестиране нямало данни за влошаване качеството на работата му, а точно обратното – за отлично изпълнение на служебните му задължения, както и за проявен висок професионализъм. Липсвали допуснати от Гешев нарушения, както и основателни жалби срещу него. Нямало и образувани дисциплинарни производства и наказания.
 
Ето какво пишат от КАК до Панов.