19min.bg

Комисия от Европарламента идва у нас заради произвола на ЧСИ

Мащабна акция на прокуратурата и дирекция Вътрешна сигурност срещу фалшифицирането на документи и имотни измами се проведе в София.  Според непотвърдена информация има 6 задържани. Част от престъпната група са частни съдебни изпълнители, служители на ГРАО, полицаи. Направени са опити да бъдат теглени стотици хиляди левове от банки от сметките на починали лица.Става въпрос за имоти и схеми за няколко милиона.


 В същото време сайтът Биволъ съобщи, че Европарламентът ще изпрати в България специална комисия заради произвола на частните съдебни изпълнители у нас. . През февруари 2020 г. в София идва специална мисия от евродепутати за проверка на произвола на ЧСИ у нас, пише Биволъ.  Те ще проведат срещи с министрите на правосъдието и икономиката Данаил Кирилов и Емил Караниколов и представители на БНБ.  


Специална мисия от евродепутати в Комисията по жалби и петиции (КЖП) в Европейския парламент (ЕП) идва в София в края на февруари 2020 г. Поводът е мащабната визита на Солидарност и нейни активисти и потърпевши от ЧСИ-та в ЕП през септември, където те успяха да представят своите петиции пред членовете на КЖП в ЕП. Ексклузивната информация за предстоящата визита Биволъ получи и от евродепутата Радан Кънев. „Да, факт е. През февруари мисията ще бъде в България”, коментира за Биволъ той.