19min.bg

Корумпиран бивш шеф на ДАИ иска да оглави Тол системата

Подсъдимият за подкупи бивш шеф на ДАИ Цветелин Цветанов е един от кандидатите за ръководна длъжност в новата толсистема, съобщава 24 часа.


Цветанов беше арестуван през март 2016 г. Тогава беше директор на Изпълнителната агенция Автомобилна администрация (ИААА, позната със старото си име ДАИ). Обвиниха го за ръководител на престъпна група, която събирала такса “спокойствие” от превозвачи и търгувала с шофьорски книжки. В дома на тъста му в Долни Дъбник разследващите откриха над 400 хил. лв., скрити в гардероб, а в апартамента му в София - 47 хил. лв. Цветанов стоя повече от 1 г. в ареста.


Останал без работа, Цветелин Цветанов решил да кандидатства за нов висок пост, този път в Агенция Пътна инфраструктура. В края на ноември вече уволненият председател на управителният съвет Светослав Глосов обявява конкурс за началник на сектор Контрол и правоприлагане в Националното тол управление, което стартира с фал на 1 януари. Кандидатстват близо 100 души, но допуснати до конкурса са едва 17. Един от тях е точно подсъдимият за корупция Цветелин Цветанов. На 3 януари Цветанов и част от допуснатите се явили на тест за заемане на длъжността. Той обаче не го издържал, става ясно от публикуван в четвъртък списък. Така подсъдимият се разминава с шанса да стане началник в толсистемата.