19min.bg

КПКОНПИ отново проверява столичния район Красно Село

Антикорпуционната комисия КПКОНПИ е започнала нова проверка срещу кметицата на Красно село Росина Станиславова. Срещу нея вече имаше две производства със заключението, че е в конфликт на интереси, защото е назначила себе си за ръководител на европроект за топъл обяд, както и дъщеря си за сътрудник.
Сега Станиславова се проверява заради подозрения за нарушения при обществени поръчки, фиктивни назначения и неправомерно разходване на пари "цел лично облагодетелстване и облагодетелстване на трети лица".
КПКОНПИ има данни, че районната община е сключила договор за ремонт на инфраструктурна мрежа. Има информация, че че било уговорено 10% от парите за непредвидени разходи да бъдат "върнати" към чиновник от общината чрез подставени лица в частни фирми, пише в съобщението на комисията. Общата стойност на поръчката е над 1,2 млн. лв.


"Постъпил е сигнал за изградена трайна практика в община Красно село, при която разрешения за строеж или други разрешителни, издавани от общинската администрация, се забавят умишлено, като впоследствие се търсят лични срещи със засегнатите лица", твърди още КПКОНПИ.