19min.bg

Кралицата дойде в университета ми: Шефът на СОС


"Видях кралицата през 2012 година, когато тя посети университета ни - King’s College London, на който британският монарх е патрон от основаването му през 1829 г. Тя откри нова част от кампуса ни на London bridge. Не мога да опиша с думи въодушевлението на колегите и преподавателите ми, уважението и любовта им към Елизабет II. И нейната скромност и изключително топло излъчване.



След месеци по улиците на Лондон празнувахме Диамантения й юбилей. Казвам “празнувахме”, защото вече и аз бях част от почитателите й.


Толкова ме трогна отношението на цяла една нация към държавен глава, че изчетох много за нея, изгледах нейни интервюта и до днес в моите очи тя остава пример за себеотрицание, пълна отдаденост на дълга си към кралството и народите на Общността, не просто държавен глава, а световен лидер.



Тя показа на милиони по света колко сила, мъдрост и смирение може да има у едно човешко същество, у една дама, сблъскала се с превратностите на различни епохи и понесла най-тежките изпитания на съдбата - вместо и в името народа си. Мир на праха й", пише шефът на СОС Георги Георгиев.