19min.bg

Красьо от Плевен предизвика лавина от оставки

Пламен Найденов, административен ръководител на Районния съд в град Несебър е поредният магистрат, който подаде оставка, заради контакти с Красимир Георгиев. Това съобщиха от Висшия съдебен съвет (ВСС), предаде БТА. Бизнесменът стана по-известен, като Красьо от Плевен. Вчера за втори път своята оставка подаде Иван Димов, който е член на ВСС. След като името му беше открито в тефтерчето на Красьо, той се оттегли. Ден след това промени решението си, заявявайки, че налагането на двоен стандарт в моралните етични норми, засягащи съдебната система, се превръща в нещо обичайно.


В „списъка" на бизнесмена фигурираше и името на окръжният прокурор на Бургас Ангел Ангелов, който също подаде оставка, както и това на Стойко Стоев от ВСС, който също се оттегли.


Името на Найденов също се свърза със станалия известен като Красьо от Плевен бизнесмен Красимир Георгиев.


В молбата си до Висшия съдебен съвет магистратът посочва:


"Независимо, че не съм ползвал външна подкрепа за избора, като и не съм допускал, че някой от хората с които съм разговарял, е контактувал по начин, будещ съмнение, след разкриване на обстоятелствата по този случай, мой морален ангажимент е да подам оставка като административен ръководител".