19min.bg

Кризисните центрове за бездомници отварят врати на 1 декември

На първи декември в София отварят врати кризисните центрове за бездомни, съобщи блиц. За първа година на разположение на безпризорните за четири месеца ще са две сгради, в квартал Захарна фабрика. Социалната услуга включва престой през нощта и топла вечеря.Двата кризисни центъра за настаняване на хора без дом са в непосредствена близост един до друг. Така ползващите услугата за поредна година ще се ориентират лесно, а пренасочването между центровете ще се извършва бързо.


"Необходимоста от това да бъде отворен втори кризисен център е тази, че миналата година капазитета в този център беше 70 бездомни и винаги капацитетът беше надхвърлен", обясни Божана Латева - Център за кризисно настаняване към Столична община.


170 бездомни лица ще могат да се възползват от услугата на кризисните центрове за настаняване. Те ще прекарат зимата в стаи като тази.


"Могат да ползват услугата от 18 часа вечерта, на следващия ден до 10 часа", уточни пред БНТ Божана Латева от Център за кризисно настаняване към Столична община.