19min.bg

Лена държеше лаптопа с имената за Касата: Борисов

"Това бе пакетна сделка”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар за избра на ръководството в НЗОК. “Когато договаряхме този модел за НЗОК, колегите предложиха име на управител, и го подкрепихме, а подуправителят да е от ГЕРБ. ПП еднолично ръководи МЗ и Касата. Ние си предложихме кандидат и той беше избран. Началникът е техен, ние предложихме зам. на Касата”, обясни той.


“Те (ППДБ) не удържаха на думата си. Аз имам договорка с Кирил Петков, Лена Бориславова, Асен Василев. Те бяха, като договаряхме управител и подуправител. С мен бе Десислава Атанасова и Томислав Дончев", обясни той с кого се е договарял за постове. И подчерта, че не е било лошо, че и Бориславова е била. "Но тя държеше лаптопа и четеше от него", обясни лидерът на ГЕРБ.


"Много имена по много теми бяха в нейния лаптоп. След 2 минути попитах за името и те трябваше пак да вадят лаптопа. Интересува ме кой пише в тоя лаптоп, а не кой го съобщава", настоя Борисов.
Малко преди това НС избра за подуправител на НЗОК Момчил Мавров, който бе номиниран от ГЕРБ, но срещна отпор от Промяната.