19min.bg

Летище София не чака с автобуси закъснели полети, без климатик на Т1 при 40 градуса

"След като си чакал 5 часа на летището във Валенсия закъснелия полет за София, летял си три часа и пристигнеш на скапаното софийско летище в 3 часа сутринта и разбираш, че няма атобус, който да те превози от самолета - БЕЗЦЕННО!!!! Sofia Airport Terminal 2", пише продуцентът Деян Неделчев.


В отговор победителят в първия Биг Брадър и хотелиер Здравко Василев, явно също жертва на подобно недопустимо "обслужване", добавя: " Автобуси има. Шофьори няма! Това ни казаха на нас преди месец". Самите автобуса са с липсващи или неработещи климатици.


А коментарът на медийния магнат Мартин Златков е още по-тревожен, предвид поредицата от горещници, която продължава вече поредна седмица и няма скоро да свърши: "Поне си кацнал на Т2 - на Т1 климатика в събота не работеше на 39 градуса температура. Нещастници".


Писали сме и за други отчайващи решения на летището, които особено в жегите са скандални. Например слизането от ръкавите по стълби на пътниците от нешенгенски държави, каквито са повечето идващи у нас. Пътниците на турските, катарските и другите най-често използвани линии от тунела, биват набутвани в тесни коридорчета, оттам по паянтови стълби се тълпят и чакат, понякога доста време автобус. Най-зле е за онези, които останат "втора смяна". Такова чудо няма на никое летище в Европа, както сочи личният ни опит, поне не и на столично, а сме обиколили абсолютно всички и в ЕС и извън него.


Най-изненадващото е, че по тези теми няма никаква реакция от ръководството на летището, което да промени това безумие. Само коментар в социалните мрежи, че сме пишели "измишльотини". Всъщност, става дума само за новини от очевидци. При това многобройни. Можем да цитираме още хиляди мнения.


Мария Пенчева