19min.bg

Левицата ще 50% хартиени бюлетини, за да има милиони за Кънев

          Корнелия Нинова настоява да се преосмисли машинното гласуване,предаде БНР. На конгреса на БСП тя посочи именно него като една от пречките за добри изборни резултати на Левицата, с което обиди избирателите си - явно ги смята за глупави. Затова предложи въвеждането на смесен вот – 50 на 50 на машина и с бюлетина, за да може „всеки гражданин да има право на избор“.


Истинската причина обаче се крие в чисто финансови интереси в БСП, а именно около червения депутат Петър Кънев, който въпреки закона редовно получава милионни поръчки за печат на бюлетини чрез семейната си фирма Демакс.



Нинова подчерта, че социалистите са работели за машинния вот, но сега отчита, че той е намалил избирателната активност. "Машинният вот затрудни нашите избиратели, особено вота 2 в 1”, каза тя още след катастрофалната загуба на БСП в края на м.г..


Не е ясно защо тогава същият този електорат не бил толкова объркан при избора си на президент в лицето на Румен Радев. Или при теглене на пари от банкомат всеки ден - операцията е сходна за изпълнение.


 Наталия Каменова